Passa al contingut principal

Per què oferim aquesta formació? Objectius i instruccions

La situació abans comentada és més comú del que pensem. Moltes famílies nouvingudes es poden sentir desorientades i poc acollides en un primer moment per part de l'escola a causa de la falta de comprensió causada per la barrera de la llengua. A més, actualment hi ha una manca d'informació amb relació a l'acollida de les famílies nouvingudes, per aquest motiu, pensem que és important que els docents rebin formacions per desenvolupar estratègies i recursos que responguin a les necessitats dels infants i les seves famílies.

Per aquesta raó, la formació que oferim, pretén donar resposta als següents objectius:

  • Conscienciar sobre les barreres amb les quals es poden trobar aquelles famílies nouvingudes d'origen estranger.
  • Oferir estratègies i recursos docents per fer un bon acolliment d'aquestes famílies nouvingudes.
  • Donar a conèixer noves formes de comunicació i participació familiar en l'entorn escolar.

La formació consta de tres blocs diferenciats, dins els quals hi ha diversos subtemes. Malgrat que són tres blocs diferenciats, es relacionen entre si:

  • BLOC 1. La mediació: què és la mediació, el mediador, els mediadors interculturals i les seves funcions i el language brokering.
  • BLOC 2. Estratègies docents per a millorar la relació amb les famílies nouvingudes: relació família-escola, crear un clima de confiança, estratègies per a la comunicació i com incloure i ajudar la família des de l'entorn escolar.
  • BLOC 3. Recursos per a la comunicació família-escola: col·laboració família-escola, recursos visuals com a acompanyament del llenguatge oral, notes per a la comunicació amb famílies i recursos externs per a les famílies.

Les instruccions per a realitzar la formació són ben senzilles. Cada bloc consta de la seva part teòrica que es pot trobar en un PDF i de la seva part pràctica, a través de diferents activitats que variaran en funció dels continguts (preguntes obertes, joc de preguntes i respostes, veritat o fals...). La teoria us servirà per fer les activitats proposades i, alhora, esdevé un recurs útil per a la vostra tasca docent. Per a les preguntes obertes de cada bloc trobareu un model de resposta proposat per nosaltres.

 

Comentaris