Passa al contingut principal

BLOC 3. Recursos per a la comunicació família-escola

Aquest bloc tracta el tema de la comunicació família-escola i els recursos que es poden fer servir per afavorir-la. A més, n’endinsa en continguts com la col·laboració família-escola, recursos visuals com a acompanyament del llenguatge oral, notes per la comunicació amb famílies i recursos externs per les famílies. 

En primer lloc, a continuació us adjuntem la fonamentació teòrica d’aquest bloc. https://drive.google.com/file/d/12J5dBwNTNC56mkue_44U3ptZliLaCk9h/view?usp=sharing 

Un cop finalitzada la part teòrica, ja estàs preparat per dur a terme les activitats proposades i acabar d’assolir els continguts esmentats. Totes les activitats que es plantegen a continuació tenen l’objectiu de “conèixer nous recursos o estratègies per afavorir la comunicació entre la família i l’escola”.

Les activitats plantejades són les següents:

- Un quiz de preguntes test 

https://view.genial.ly/6481f75215aec400119a68b5/interactive-content-quiz-comunicacio-familia-escola 

- Un exercici de veritat o fals 

https://view.genial.ly/6481e13b11fa2a00185fdaae/interactive-content-comunicacio-familia-escola

- Una activitat per relacionar conceptes 

https://view.genial.ly/6481f0a56a071a001896bb4d/interactive-content-comunicacio-familia-escola 

A més, us convidem a respondre les següents preguntes obertes:

1. Proposeu un recurs que fomenti i faciliti la col·laboració i comunicació entre famílies nouvingudes i l’escola, alhora que l’infant es pugui enriquir d’aquest.

2. Penseu estratègies que com a mestres faríeu servir per a incloure aquestes famílies nouvingudes a l’entorn escolar i a les activitats que es puguin dur a terme en aquest.

3. Anomeneu quatre propostes que duries a terme per tal d’apropar la cultura de les diferents famílies del centre educatiu a les aules. Nota: És important tenir en compte les diferents associacions, serveis o famílies del context proper.

A continuació us adjuntem una guia de respostes que hem elaborat mitjançant el marc teòric. Tanmateix, cal destacar que aquestes no són les úniques respostes correctes, segur que les vostres aportacions són molt interessants. 

https://drive.google.com/file/d/1w5FGTWrUR-LLAt1yYfMLZdVL-vVR0bbL/view?usp=sharing


Comentaris