Passa al contingut principal

BLOC 2. Estratègies docents per a millorar la relació amb les famílies nouvingudes

Aquest bloc se centra en les estratègies docents per a millorar la relació amb les famílies nouvingudes. Concretament, es tracta la relació entre la família i l'escola i la creació d'un clima de confiança, a més de proposar estratègies per a la comunicació i per incloure i ajudar la família des de l'entorn escolar, tant pel que fa a la tutora com l'AFA.

En primer lloc, a continuació us adjuntem la fonamentació teòrica d'aquest bloc. 

https://drive.google.com/file/d/1shGmJxcco51_Tx7h6OCjh5sjYnAOnByN/view?usp=sharing 

Un cop finalitzada la part teòrica, ja estàs preparat per dur a terme les activitats proposades i acabar d'assolir els continguts esmentats.

Les activitats plantejades són les següents:

- Un joc de preguntes i respostes tipus test que té l'objectiu de consolidar els continguts de la relació família-escola i aprofundir en la influència que tenen les expectatives dels docents en els infants i les famílies.

https://view.genial.ly/64808413bed3580018fc86f4/interactive-content-relacio-familia-escola 

- Un exercici de veritat o fals que pretén compartir les bases per crear un clima de confiança de forma lúdica.

https://view.genial.ly/64818953948bdd001a14e5da/interactive-content-verdadero-o-falso 

- Un joc per formar frases que permet consolidar les estratègies claus per a la comunicació amb les famílies nouvingudes d'origen estranger.

https://view.genial.ly/6481947665290d0013adb691/interactive-content-une-palabras 

- Una activitat de classificació que té la finalitat de conèixer els diferents suports que ofereixen des de l'AFA i les mestres a les famílies nouvingudes.

https://view.genial.ly/6481994ce273eb0018d7b71c/interactive-content-juego-de-conceptos-corp 

A més, us convidem a respondre les següents preguntes obertes amb l'objectiu de reflexionar envers els diferents continguts treballats:

- A partir de quines accions pots transmetre a una família nouvinguda expectatives positives?

- Us proposem fer un role-playing en parelles. Una de vosaltres serà la mestra i l'altra la mare d'un infant que comença a entendre el castellà. Simuleu una conversa durant l'entrada calmada de l'infant a l'escola on la mestra vetlla per un clima de confiança.

- Pensa 5 estratègies docents més que ajudin a millorar la comunicació amb les famílies nouvingudes d'origen estranger. Justifica per què poden ser útils.

- És la reunió d'inici de curs amb les famílies. Com a mestra tutora, saps que hi ha un parell de famílies nouvingudes d'origen estranger. Pensa una dinàmica en la qual pugui participar tothom i afavoreixi una bona acollida i participació de les famílies.

A continuació us adjuntem una guia de respostes que hem elaborat mitjançant el marc teòric. Tanmateix, cal destacar que aquestes no són les úniques respostes correctes, segur que les vostres aportacions són molt interessants. 

Comentaris